• JESTEŚ ŚWIATOWYM LIDEREM W DOSTAWIE PIZZY

    • Dostarczamy ponad milion sztuk pizzy dziennie na całym świecie, przez co oferujemy sprawdzony i przetestowany koncept.
    • Działamy od 1960 roku, otwierając pierwszą pizzerię w modelu franczyzy w 1967 roku. Od tego czasu odnieśliśmy już sukces w 75 krajach a na koncie mamy ponad 11 tys. pizzerii.
    • Naszym franczyzobiorcom oferujemy dostęp do know-how, nad którym codziennie pracuje ponad 200 tys. pracowników.
  • MAMY OGROMNY POTENCJAŁ ROZWOJU W POLSCE

    • Ponad 85% Polaków zamawia jedzenie do domu, z czego 50% stanowi pizza - te wskaźniki stale rosną. Widzimy wysoki potencjał inwestycji, dlatego w przyszłości planujemy otworzyć 200 - 300 pizzerii.
    • Naszym franczyzobiorcom zapewniamy dostęp do najlepszych lokalizacji oraz udział w rozwoju międzynarodowej marki w Polsce.
    • Pierwsi franczyzobiorcy w Polsce mają po kilka pizzerii i z powodzeniem otwierają kolejne, co daje im możliwość zostania jednym z kluczowych partnerów na wczesnym etapie rozwoju.
  • INWESTUJEMY W E-COMMERCE

    • Podążamy za globalnymi trendami w sprzedaży on-line. W Stanach Zjednoczonych jesteśmy trzecim co do wielkości sklepem internetowym (po Amazon i iTunes).
    • Nasze działania marketingowe generują w dostawie ponad 70% udziału sprzedaży. 70% wskaźnik e-commerce podnosi efektywność obsługi zamówień oraz obniża koszty pracownicze.
  • DOSTARCZAMY ŚWIEŻĄ I GORĄCĄ PIZZĘ W 30 MIN

    • W Domino's Pizza uwielbiamy pizzę i wiemy o niej wszystko - pizza nas fascynuje, inspiruje, intryguje - jesteśmy jej całkowicie oddani. Nigdy nie idziemy na kompromis w kwestii jakości naszych produktów (np. używamy tylko oryginanego sera mozzarella i świeżego ciasta) co skutkuje wysokim poziomem satysfakcji naszych klientów oraz gwarantuje powtarzalność zakupu.
    • Od lat doskonalimy się w przygotowywaniu i dostarczaniu najlepszej pizzy. Zdecydowana większość naszych klientów zamawia pizzę z dostawą do domu - nie pozwalamy im czekać dłużej niż 30min., gdyż wiemy, że oczekują gorącej pizzy w krótkim czasie.
    • Naszym franczyzobiorcom oferujemy unikalny, dopasowany do potrzeb klienta model biznesowy.
  • ZALEŻY NAM NA TWOIM SUKCESIE

    • Oferujemy wsparcie marketingowe (m.in. kampanie ATL, reklama on-line 365 dni w roku) zwiększające liczbę zamówień w Twojej pizzerii.
    • Zapewniamy bieżące wsparcie (np. scentralizowane zakupy gwarantujące najniższe ceny) oraz dajemy Ci dostęp do naszych gotowych rozwiązań (m.in. autorski system konwersji gwarantujący powtarzalność zakupu, system umożliwiający monitoring efektywności pracowników Twojej pizzerii w czasie rzeczywistym).
    • Pracujemy na wspólny sukces, dlatego system rozliczeń jest nastawiony na Twój rozwój i wzrost.
  • ZAPEWNIAMY CI WSZYSTKO CZEGO POTRZEBUJESZ NA STARCIE

    • Oferujemy szybkie i bezproblemowe rozpoczęcie działalności - pomożemy w selekcji lokalizacji uwzględniając efektywność strefy dostaw i optymalizację kosztów pracowniczych oraz zaplanujemy Twój lokal tak, aby zoptymalizować przygotowanie pizzy. Wdrożymy unikalny system do zarządzania pizzerią Domino's Pulse® w pełni zintegrowany z systemem zamówień on-line, z funkcją śledzenia zamówień przez klienta.
    • Zapewniamy wsparcie, sprawdzoną strategię i gotowy plan działania - oferujemy kompleksowe szkolenie w lokalu Domino's Pizza przed otwarciem własnej pizzerii oraz pomoc w opracowaniu indywidualnej całorocznej strategii marketingowej, dopasowanej do Twojej lokalizacji.
    • Ograniczymy do minimum ryzyko na starcie - zapewniamy indywidualne wsparcie w prowadzeniu własnej pizzerii w pierwszych tygodniach po otwarciu. Pomożemy Ci przejść sprawnie przez cały proces i na każdym kroku jesteśmy do Twojej dyspozycji.
  • Inwestycja

    • Minimalna kwota inwestycji wynosi 95 tys. EUR.
    • Kwota inwestycji uzależniona jest m.in. od posiadania własnego lokalu oraz przewidywanych kosztów adaptacji wynajmowanego lokalu
  • Jaki powinien być franczyzobiorca Domino's Pizza?

    • Entuzjasta pizzy
    • Z doświadczeniem we własnym biznesie (min. 3 lata lub z doświadczeniem w gastronomii)
    • Posiadający doświadczenie w zarządzaniu zespołem
    • Nastawiony na wzrost i rozwój własnego biznesu
    • Gotowy do osobistego zaangażowania w prowadzenie pizzerii
    • Gotowy do nauki i otwarty na zmiany
    • Bezkompromisowy w kwestii najwyższej jakości produktów i poziomu obsługi klienta
    • Mile widziane osoby posiadające własny lokal
  • Osoby nie posiadające własnego lokalu:

    • Zapewniamy pomoc w doborze i poszukiwaniu lokalizacji.
    • Posiadamy również własne lokale gotowe do rozpoczęcia działalności franczyzowej.

    Osoby posiadające własny lokal:

    • Preferowana powierzchnia lokalu wynosi 80-120 m2.
    • Wymagania techniczne: możliwość podpięcia linii energetycznej 85 kW, kanał wentylacyjny wyciągowy.
  • 1. APLIKACJA I REKRUTACJA

    • Przesłanie wypełnionej aplikacji wraz z CV na adres: franczyza@dominospizza.pl
    • Spotkanie na którym będziemy chcieli poznać doświadczenie i oczekiwania kandydata.
    • Weryfikacja źródeł finansowania.
    • Ocena kandydata podczas kilkudniowej pracy w pizzerii (po podpisaniu umowy o poufności).
    • Wstępna akceptacja kandydata podczas spotkania z kierownictwem firmy.
  • 2. BIZNES PLAN

    • Wybór miejsca poszukiwań lokalu pod pizzerię.
    • Znalezienie lokalu.
    • Podpisanie umowy franczyzowej oraz umowy najmu lokalu.
  • 3. OTWARCIE PIZZERI

    • Szkolenie kandydata w lokalu Domino's Pizza (długość będzie dopasowana do doświadczenia kandydata).
    • Przygotowanie planu otwarcia pizzerii z uwzględnieniem rekrutacji i szkolenia załogi w lokalu kandydata.
    • Otwarcie pizzerii.
  • Jakub Stępień
    Pierwszy franczyzobiorca Domino's Pizza Polska

    "Franczyza to możliwość zebrania 100% owoców swojego 100%-wego zaangażowania"

    Droga do objęcia pierwszego lokalu Domino's zaczęła się w 2005r. w Anglii, kiedy to Jakub podjął pracę kierowcy w Domino's. Szybko awansował na Shift Managera a później Store Managera - wtedy właśnie w jego głowie narodził się plan własnej franczyzy.

    Po tym jak w Anglii nauczył się zarządzania ludźmi wyjechał do Irlandii aby zdobyć doświadczenie w prowadzeniu pizzerii z największymi obrotami na świecie. Po powrocie do Anglii podjął się nowego wyzwania - otwarcia od podstaw nowego lokalu Domino's, tym razem w charakterze Area Managera. Wie jakie wyzwania czekają franczyzobiorcę przy otwieraniu pizzerii i jak wyznaczać cele oraz motywować managerów. "Ważne jest to, aby pokazać się jako osoba, na której można polegać. Trzeba z siebie dużo dać - wtedy ludzie zrobią dla mnie więcej" - mówi.

    Po powrocie do Polski Jakub pracował na stanowisku Sales Strategy Managera. "Praca na etat to małe ryzyko, ale również małe zyski i świadomość, że poświęcam swój czas dla kogoś innego. Własny biznes to z kolei potencjalnie duże zyski, ale również duże ryzyko." - mówi. "Nigdy nie miałem skłonności do ryzyka, dlatego franczyza była dla mnie idealnym rozwiązaniem - zyski są duże, ryzyko ograniczone. Jest to również solidna baza do dalszego rozwoju działalności. Franczyza to możliwość zebrania 100% owoców swojego 100%-wego zaangażowania."

    Obecnie Jakub ma pod skrzydłami 5 pizzerii Domino's w Warszawie i planuje otwarcie kolejnych. Nie boi się ryzyka - wie, że Domino's Pizza to międzynarodowy system, dający dodatkowe zabezpieczenie przez struktury w innych krajach. "Nie ma sukcesu Domino's Pizza bez sukcesu franczyzobiorcy - i to jest zawsze na pierwszym miejscu!"

CZĘSTO ZADAWANE PYTANIA

Jak będzie wyglądać moje szkolenie?
Szkolenie kandydata odbywa się w lokalu Domino's Pizza i jest szyte na miarę - jego długość jest dopasowana do doświadczenia kandydata.
Czy mogę założyć spółkę z partnerem?
Tak.
Czy Domino's Pizza oferuje kredyt dla franczyzobiorców?
Nie - franczyzobiorca jest odpowiedzialny za uzyskanie funduszy na inwestycje.
Czy mogę przyjść do Domino's Pizza z własnym lokalem?
Tak - w takim wypadku lokal musi spełniać poniższe wymagania:
- Preferowana powierzchnia lokalu wynosi 80-120 m2
- Wymagania techniczne: zasilanie 85 kW, kanał wentylacyjny wyciągowy
Ilu pracowników liczy przeciętna pizzeria Domino's?
Około 10-20 osób.
Czy mogę wprowadzać własne produkty do oferty Domino's?
Nie. Wszystkie produkty są wybierane i zatwierdzane przez Domino's Pizza Polska (dotyczy to również dostawców produktów do wyrobu pizzy i przystawek).
Czy mogę mieć więcej niż jedną pizzerię Domino's?
Tak. Każdy nowy franczyzobiorca może wziąć na początku jedną pizzerię. Z czasem jak franczyzobiorca zdobywa doświadczenie może otwierać kolejne lokale. Nasi obecni franczyzobiorcy mają po kilka pizzerii.
Czy mam wpływ na lokalizację swojej pizzerii?
Wypełniając aplikację kandydat przedstawia swoje preferencje terytorialne (miasto/ miasta). Domino's Pizza zapewnia pomoc w doborze i poszukiwaniu odpowiedniej lokalizacji.
Czy muszę zrezygnować z mojego obecnego zajęcia?
Nie - o ile nie jest one konkurencyjne w stosunku do Domino's.

ZRÓB PIERWSZY KROK, ABY ZOSTAĆ FRANCZYZOBIORCĄ DOMINO'S PIZZA

Wypełnij aplikację - podpisany skan wraz z CV dokumentującym przebieg kariery zawodowej prześlij
na adres franczyza@dominospizza.pl